Sakarja

11 LUKU.

Mahtavat puut kaatuvat. Hyvä paimen ja hullu paimen.

Avaa ovesi, Libanon!
Tuli on kuluttava sinun setrisi.
2. Valittakoon kypressi,
sillä setri on kaatunut,
hävitetyt ovat nuo mahtavat.
Valittakaa, te Baasanin tammet,
sillä sankka metsä on sortunut.
3. Kuule paimenten valitusta,
kun on hävitetty nuo heidän mahtavansa.
Kuule nuorten leijonain ärjyntää,
kun on hävitetty Jordanin rantatiheikkö. Jer. 25:36.

4. Näin sanoi Herra, minun Jumalani:
5. "Kaitse teuraslampaita, joita niiden ostajat teurastavat tuntematta syynalaisuutta, ja joista niiden myyjät sanovat: 'Kiitetty olkoon Herra, minä olen rikastunut', ja joita niiden paimenet eivät sääli. Ps. 44:23. Room. 8:36.
6. Sillä minä en enää sääli maan asukkaita, sanoo Herra. Katso, minä annan ihmisten joutua toistensa käsiin ja kuninkaansa käsiin, ja he hävittävät maan, enkä minä pelasta ketään heidän käsistänsä." Sak. 8:10.

7. Niin minä siis kaitsin teuraslampaita, lampaista kurjimpia. Ja minä otin itselleni kaksi sauvaa; minä nimitin toisen "Suloudeksi", toisen minä nimitin "Yhteydeksi", ja niin minä kaitsin lampaita.
8. Ja minä hävitin kolme paimenta yhtenä kuukautena, mutta minä kävin kärsimättömäksi lampaille, ja hekin kyllästyivät minuun.
9. Niin minä sanoin: "Minä en tahdo enää teitä kaita. Kuolkoon, joka kuolee; hävitköön, joka häviää; ja jäljellejäävät syökööt kukin toisensa lihaa."
10. Ja minä otin sauvani Sulouden ja katkaisin sen purkaakseni liittoni, jonka olin tehnyt kaikkien kansojen kanssa. Hoos. 2:18.
11. Ja sinä päivänä se purkautui, ja niin lampaista kurjimmat, jotka ottivat minusta vaarin, tulivat tietämään, että se oli Herran sana.

12. Sitten minä sanoin heille: "Jos teille hyväksi näkyy, niin antakaa minulle palkkani; jollei, niin olkaa antamatta". Niin he punnitsivat minun palkakseni kolmekymmentä hopearahaa. 2 Moos. 21:32. Matt. 26:15.
13. Ja Herra sanoi minulle: "Viskaa se savenvalajalle, tuo kallis hinta, jonka arvoiseksi he ovat minut arvioineet". Niin minä otin ne kolmekymmentä hopearahaa ja viskasin ne Herran huoneeseen savenvalajalle. Matt. 27:3,9.
14. Sitten minä katkaisin toisen sauvani, Yhteyden, purkaakseni veljeyden Juudan ja Israelin väliltä.

15. Sitten Herra sanoi minulle: "Ota vielä itsellesi hullun paimenen kapineet.
16. Sillä katso, minä olen herättävä maahan paimenen: hukkaantuneista hän ei pidä huolta, hajaantunutta hän ei etsi, ruhjoutunutta hän ei paranna, pystyssäpysyvää hän ei tue; mutta hän syö lihavien lihaa ja halkaisee niiden sorkat. Jer. 23:1. Hes. 34:3.

17. Voi hullua paimenta, joka lampaat hylkää!
Käyköön miekka hänen käsivarteensa
ja oikeaan silmäänsä.
Hänen käsivartensa kuivettukoon,
ja hänen oikea silmänsä soetkoon." Sak. 13:7. Joh. 10:12.